
Tülay Tek, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu.
İş hayatına Türkay Tekstil’de Üretim ve Malzeme Planlama Mühendisi olarak başladı.
2003 yılında dünyanın en büyük otomotiv yan sanayi firmalarından biri olan Lear Otomotiv’de Üretim Planlama Mühendisi olarak başladı. 2004 yılından itibaren Black Belt olarak altı sigma projelerine liderlik yaptı. 2008 yılında Yalın Üretim faaliyetlerinin devreye alınmasıyla Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğü görevini yürütmeye başladı. 2011 yılına kadar Altı Sigma Green Belt ve Yalın Üretim araçları eğitimlerini ilgili tüm çalışanlara verdi.
2011-2012 yılları arasında Valeo firmasında Sürekli İyileştirme Süpervizörü olarak çalıştı. Bu dönemde tedarikçilerle Kanban uygulamasının devreye alınmasını sağladı.
2012-2016 yılları arasında Karsan firmasında Yalın Yönetim ve Eğitim Yöneticisi olarak çalıştı. Kaizen ödüllendirme çalışmalarının devreye alınması, Yalın Üretim araçlarının eğitimlerinin verilmesi, Hedeflerle Yönetim sisteminin kurulması, Hat Yönetimi, 5S, Yalın Gelişim ve eğitim yönetim sisteminin yapılandırılması gibi konularda çalıştı.
Tülay Tek, 2016 yılında Yalın Dünya firmasını kurdu. Değişim yönetimi, strateji ve vizyonun saha uygulamalarına dönüştürülmesi, 5S çalışmaları, hedeflerle yönetim sisteminin kurulması, süreç akışlarının sağlanması, ekip liderlerinin eğitimleri, problem çözme ve öğrenen organizasyon kültürünün oluşturulması konularında çalışmaktadır.